През март започва премахването на гаражите в "Централен"

15:36, 29 яну 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на месец март започва поетапното премахване на гаражите в "Централен", съобщи за Пловдив Topnovini.bg кметът на района Георги Стаменов. "Работата започва от участъка между булевардите "Шести Септември", "Цар Борис Трети Обединител" и "Христо Ботев". Централната част на Пловдив ще бъде поетапно разчистена от металните гаражни клетки, които се поставят на общинска земя и за които се дължи такса на общината", заяви Стаменов.

Гражданите, чийто гаражи попадат в първата зона, предварително ще бъдат уведомени, за да премахнат съоръженията си. "Ако има откази ще се бутат", допълни Стаменов.  "Важно е да се почисти от гаражите, защото на техни места, ще създадем паркоместа. Нуждата от паркинги в район "Централен" е крещяща", продължи  Стаменов.

За всяка отделна зона, където има поставени временно преместваеми съоръжения,  от администрацията на район „Централен”  ще изготвят проекти за облагородяване на междублоковите пространства.  "Необходимо е вътрешно проектиране, което ще ни покаже , точната сума, което ще ни трябва за изграждането на настилка и озеленяване" завърши Стаменов  

Припомняме, че за пилотната инициатива беше избран „Централен“, защото там са поставени най-малко на брой клетки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама