Кунева няма пръст в оставката на Танев, кълне се депутат

15:31, 29 яну 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Движение България на гражданите" не е сваляло доверието си от министър Танев. Това заяви на пресконференция в Добрич зам.-председателят на формацията и депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев, предаде репортер на Добрич Topnovini.bg.

Във връзка с това, че днес проф. Танев намекна, че ударът срещу него идва точно от партията на Меглена Кунева, Настимир Ананиев заяви, че не е гледал изказването на министъра. „Не знам защо така е коментирал самият министър, но нека да видим фактите. А, фактите са, че ДБГ не е снемало доверието си от него, а това направиха Демократи за силна България, които публично заявиха, че снемат политическото доверие от министъра. Не зная защо министърът е изказал това твърдение и на какво се основава. Предполагам, че то се основава на всички спекулации за негов наследник, а това са все кандидатури, които идват от ДБГ“, каза още Ананиев.

„При нас не е имало консултации за тази оставка, тъй като това е било решение на премиера да я поиска. Самото решение не е било консултирано с РБ. Просто това е било негова воля, като премиер“, допълни той. И изрази съмнение, че става въпрос за интрига, която цели раздор. Ананиев припомни, че от ДБГ винаги са подпомагали дейността на проф. Танев, тъй като партията има експертизата. „Ако ние искахме да свалим нашето политическо доверие, щяхме да го направим, както го направиха ДСБ – да излезем на пресконференция, да заявим, че сваляме политическото доверие и да искаме да се предприемат някакви ходове в самия блок“, каза още той.

Според него, в момента една такава оставка води до някаква лека нестабилност, която парламентарно представените партии не могат да си позволят. „Хубаво е да се търсят хората, които ще си свършат работата на поста си. Премиерът, ако е преценил, че проф. Танев  не може да я свърши и търси друг човек от блока, ние имаме кандидатури, които можем да предложим. Но, не мисля, че трябва да се търсят вътрешни интриги, свързани със самото искане на оставката“, заяви зам.-председателят на ДБГ.

На въпрос дали Даниел Вълчев е един от кандидатите, които движението ще предложи за образователен министър, Ананиев заяви: „Ако четем медийните публикации и фейсбук - със сигурност. Но самият той вчера няколко пъти заяви да не се спекулиране с неговото име“.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама