Изключиха от училище бияча на авиоинженера в бургаски автобус

15:27, 29 яну 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16-годишният Димитър Чантов, който преби 64-годишния авиоинженер Чанко Стайков в бургаския автобус № 15, е изключен от училище. Наказанието важи до края на учебната година. Младежът сам ще трябва да се подготвя по предметите и да се явява на изпитните сесии. Това каза за Topnovini.bg Коста Папазов - директорът на Професионалната гимназия по електротехника, чийто възпитаник е Димитър. Припомняме, че случката стана посред бял ден на 9 януари. Причината бе забележка към приятелката на „юнака“ да свали калните си ботуши от седалката.

„По решение на педагогическия съвет момчето е наказано с преминаване на самостоятелна форма на обучение. Решението беше взето във вторник, 26 януари. Ако той има интерес, желание и достатъчна амбиция, може да пусне едно заявление, а ние да му определим дни, в които да посещава поне практиките и лабораторните занимания, защото за тях няма как да се подготви сам. Трябва обаче да има желание”, коментира Коста Папазов.

По неговите думи, подобна агресия е недопустима.

„Подобно поведение не оправдавам по никакъв случай, дори и да е бил предизвикан по някакъв начин. В тази връзка проведохме разговори с всички ученици, поканих и психолози от други училища в града, които проведоха дискусия в тази насока”, добави Папазов.

Все още се води разследване по случая. На 16-годишния младеж му предстоят още разпити в полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама