Засекретиха свидетелските показания по делото "Станишев"

15:22, 29 яну 16 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със закрити врати тръгна разпитът на свидетели по възобновеното дело срещу бившия министър-председател Сергей Станишев, предаде репортер на София Topnovini.bg. Скрити от погледите на медиите останаха показанията на петимата свидетели Светлин Тодоров, Веселин Марков, Цветан Христов, Христо Христов, Гергана Пейчевска.

Това решение взе Софийският градски съд (СГС), след като прокурорът по делото Димитър Петров заяви, че не може да прецени дали по време на разпитите ще изтече класифицирана информация. От своя страна адвокатът на Станишев Васил Василев настоя заседанието да бъде открито, за да знае обществото на кое се казва държавна тайна.

Подсъдимият Станишев не се яви в съда. Той обаче е запознат със съдържанието на обвинителния акт, заяви защитата му.

Припомняме, че делото срещу лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев тръгна в средата на месец декември миналата година, след като няколко пъти СГС не му даваше ход. Станишев е подсъдим за загубени седем документа с класифицирана информация в периода между 4 ноември 2005 г. и 27 юли 2009 г., когато беше министър-председател.

По искане на защитата му ще бъдат разпитани наново всички свидетели, което ще проточи делото допълнително. През месец март ще бъдат призовани премиерът Бойко Борисов, бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, първият шеф на ДАНС Петко Сертов. Сред хората, които отново ще дадат показания, са и бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, Иван Чопанов и Емил Кошлуков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама