Велико Търново отново разполага с покрита лекоатлетическа писта

14:57, 29 яну 16 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново отново разполага с покрита лекоатлетическа писта, която отговаря на международните изисквания и стандарти. Трасето е положено в една от изцяло реконструираните спортни зали в южното крило на стадион „Ивайло”.

Кметът на старата столица Даниел Панов даде старт на първи турнир по лека атлетика, в който участваха 95 деца и младежи от клубове във Велико Търново, Горна Оряховица, Русе, Стара Загора, Шабла и Правец. Те се надпреварваха в две дисциплини – бягане на 60 метра и тласкане на гюле. Своеобразното откриване на новата спортна придобивка бе уважено от изявени великотърновски спортисти, общински съветници, родители и любители на леката атлетика.

Реконструкцията на покритата лекоатлетическа писта е част от големия проект на Община Велико Търново за ремонт на южните спортни зали в стадион „Ивайло”. Общата му стойност е 2 милиона лева, а средствата са осигурени от спортното министерство. Новата положена настилка е с площ от 1708 метра. Изцяло е подменена дограмата на залата, стенните са топлоизолирани, монтирани са енергоспестяващо осветление и пожароизвестителна инсталация, а отоплението се осигурява от три газови конвектора. Ремонтиран е таванът на помещението, чиято площ е над 4600 квадратни метра. Лекоатлетите разполагат с нови стартови блокчета, препятствия, скочище, стойки и летви за скок на височина. Сменено е оборудването и в сектора за скок на дължина, нови съоръжения са осигурени също за секторите за тласкане и овчарски скок.

Освен ремонт на южните зали, напълно са обновени лекоатлетическата писта и футболният терен. Очаква се финансиране по още няколко проекта – за мултифункционален тренировъчен комплекс до западната трибуна на стадиона и за ремонт на южните трибуни и осветлението.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама