Пореден спор за ваксините: Москов бил Петър, но не и Хитър

14:53, 29 яну 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Петър сте, но не сте Хитър. Два месеца се държите като изключение в света на идиотите” - така се обърна към здравния министър Петър депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, след като министърът отговори на въпрос за скандала с ваксините по време на парламентарния контрол.

Министърът повтори тезите си и обвини опозицията, че не се свени да използва страха на хората за политически цели.

„Повече с политическите ви изстъпления няма да се занимавам“, закани се Москов.

Емил Райнов от левицата контрира, че закононарушенията са налице, но попита министърът защо е действа така в случая с ваксините. Предположи, че е било за да спечели бас за шише уиски.

Кърджалиев пък обвини Москов, че лъже и манипулира, и го обвини, че още през март миналата година е бил търсен от производителите на петвалетнта ваксина, но „с арогантния си стил“ той ги отпратил. Москов пък им отвърна с намек, че по време на кабинета „Орешарски“, след като от фирмата обяснили, че имат проблем с производството на петвалетнта ваксина, управляващите гласували милиони повече да се достави шествалентна от същия производител.

Проблемът с ваксините е от почти две години. След провал на няколко обществени поръчки за доставка, м.г. бяха доставени част от необходимите количества , както и „Еувакс“ в замяна на ваксини БЦЖ. Скандалът тръгна след медийни публикации за опасните ваксини, а прокуратурата се включи, като обвини Москов за административни нарушения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама