40% от германците искат оставката на канцлера Меркел

14:43, 29 яну 16 / Свят 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиридесет процента от германците искат оставката на канцлера Ангела Меркел заради политиката й спрямо бежнаците. Това показва ново проучване на обществените нагласи, цитирано от списание „Фокус“, съобщават световните агенции.

Анализатори смятата, че това е поредният знак за растящото недоволство към решението на Меркел да отвори вратите към всички мигранти, бягащи от конфликтите и икономическите трудности в Близкия изток и Северна Африка.

Канцлерката, която се радваше на рекордно висока популярност в началото на миналата година, изпада във все по-голяма изолация през последните месеци, тъй като членове на нейната партия Християндемократически съюз искат по-твърда линия срещу мигрантите.

Отговаряйки на народния натиск, вчера консерваторите на канцлера и коалиционните им партньори в лицето на социалдемократите постигнаха съгласие да затегнат правилата за даване на убежище на бежанци.

В проучването, проведено в периода 22-25 януари, са участвали 2 047 германци, показва, че 45,2% от анкетираните вярват, че бежанската политика на Меркел не е причина тя да подава оставка.

Друга анкета, направена от Elector Research Group, показва, че подкрепата за консервативния блок на канцлера е на ниво 37% - 42% през септември 2015 година. При социалдемократите няма промяна – 24%. Партия „Алтернатива за Германия”, която поддържа строги мерки срещу миграцията, получава 11% одобрение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама