Безплатни кардиологични прегледи в търновската болница спомагат за ранна диагностика на сърдечните болести

14:27, 29 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Небивал интерес към безплатните кардиологични прегледи отчитат от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. След като миналата седмица от болницата обявиха 28-ми януари за Ден на отворени врати и безплатни прегледи след предварително записване, в рамките само на един час, над 30 човека са изявили желание да проверят състоянието на сърцето си.

По думите на кардиолога д-р Николай Копаранов, който се занимава със сърдечната диагностика, поради големия интерес, прегледите ще продължат в рамките на няколко дни,  включително 1ви, 2ри и 3ти февруари. По идея на лекаря, вратите на кабинета му вече ще бъдат отворени за пациенти, които няма да плащат, всеки понеделник на месеца. Така повече хора ще имат достъп до медицинска помощ без да чакат за направление от личния лекар.

Според д-р Копаранов, резултатите от прегледите показват, че все повече млади хора с добра здравна култура се обръщат за съвет към сърдечните специалисти. А най- често срещаните кардиологични проблеми са свързани с високо кръвно налягане и аритмия.

Лекарите напомнят, че профилактиката на сърцето е изключително важна, а за хората над 40 - годишна възраст е задължителна, поне веднъж годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама