Промениха условията в конкурса за директор на Телевизия „Шумен”

14:21, 29 яну 16 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обяви нова процедура за провеждане на конкурс за директор на общинската телевизия „Шумен”.

В новия конкурс обаче условията за участие са променени.

На 13 януари от Община Шумен обявиха конкурс за същата длъжност, като изискванията към кандидата бяха да притежава висше образование с образователна квалификационна степен “Бакалавър” в областта на журналистиката, хуманитарните науки или икономиката и стаж над 7 години.

В новата обява се запазва изискването за висше образование, но е отпаднало изискването в каква сфера да е то. Като предимство си остава работата в електронни медии.

И в друг конкурс на Общината има подобна промяна – този за директор на общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник”.

В досегашните изисквания бе записано, че кандидатът трябва да притежава висше образование с образователна квалификационна степен “Бакалавър” в областта на туризма, хуманитарните науки, икономиката, стаж – над 7 години, управленски опит – над 3 години.

Както и в конкурса за телевизията, така и в новата процедура тук специалностите са отпаднали, като основно изискване е кандидатът за поста да е висшист.

От Общината обясниха, че причината за отпадането на изискванията е, че по този начин повече хора от различни професионални направления ще могат да участват в конкурсите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама