Отрязаха опасно дърво в Пловдив

14:01, 29 яну 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес беше спешно отрязано опасно надвиснало дърво на бул. Александър Стамболийски № 78. Още в сутрешните часове на днешният ден бригада на Общинско предприятие Градини и паркове започна работа по отстраняване на 60 годишен чинар, който се беше наклонил опасно над пътното платно и създаваше опасност за преминаващите коли и рейсове на градският транспорт.  До спешното премахване се стигна, след подаден сигнал от жител на близкия блок и разпоредена проверка от кмета на район Южен Борислав Инчев.

„Възложих на еколозите от района да направят проверка и да ми докладват за реалната ситуация. За целта специална комисия направи 2 огледа на многогодишният чинар и след преценка  взех решение дървото да бъде отсечено, за да се гарантира сигурността на преминаващите пешеходци и автомобили", заяви Инчев.

В акцията са участвали  и  служители на Първо РПУ.

Припомняме, че в 9 часа сутринта движението по бул. Александър Стамболийски беше временно преустановено в отсечката от ул.”Болград”до ул.”Никола  Димков”,  за да се извършат необходимите действие по отсичане на дървото.  Движението в участъка вече е възстановено.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама