ВМРО се обяви за връщане на смъртното наказание

13:51, 29 яну 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутати от Патриотичния фронт се обявиха за връщане на смъртното наказание, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

При ширещата се тежка престъпност има резон с референдум да се върне смъртното наказание, заяви на кръгла маса в парламента евродепутатът Ангел Джамбазки.

Дискусията е организираната от ВМРО по кампанията на интернет страницата Lentata.com и журналиста Мартин Карбовски. Присъстваха близки на жестоко убити през последните години, като убийците са на свобода или излежават символични присъди.

Сред тях са роднини на Вероника Здравкова, убита през февруари 2015 г. във Велико Търново, Яна Кръстева, убита  през юли 2011 г. в София, Тодор Йорданов, убит през януари 2016 г. във Враца, Михаил Стоянов, убит през септември 2008 г. в София, Николай Димитров, убит през октомври 2013 г. във Враца и други.

„През последните десетилетия моралните устои са твърде разклатени и смъртното наказание има възпираща роля“, убеден е и народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов.

Дебатът все повече ще се превръща и в европейски, въпреки че преди време идеята бе смятана за антихуманна. Има крещящи гаври с нашето чувство за справедливост, не може убиецът на Вероника три пъти да убива, да лежи в затвора, а като излезе на свобода - да убива отново, аргументира се Веселинов и подчерта, че на това трябва да се сложи край.

Родителите пък поставиха своите искания: да се обърне сериозно внимание на превенцията, компетентните разследващи и правораздавателни органи да вършат съвестно работата си, да се достига до 100% доказване на убиеца, за да не отиват невинни в затвора, а убийците трябва да получават адекватни присъди – над 30 години за убито дете под 18 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама