Продават „Летище Кълвача” за 3.8 млн. лв.

13:40, 29 яну 16 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частен съдебен изпълнител продава  "Летище Кълвача", заради удовлетворяване вземанията на "Авиотех" ООД.

Началната тръжна цена е 3 834 710 лв. Наддавателните предложения ще се приемат от днес до 29 февруари т.г. в канцеларията на Казанлъшкия районен съд.

За продажба се предлагат общо три парцела с обща площ от 343 489 кв. м, върху които е разположено летището, както и два хангара с обща площ 1750 кв.м.

Данъчната оценка на имотите е равна на началната тръжна цена, а дължимите данъци са в размер на 25 860 лева.

Припомняме, че летището, което се намира край казанлъшкото село Овощник,  е строено през 1924 година. Дълги години е използвано от военновъздушните сили, а после се превръща в основна база за обучение по скокове с парашути. Площадката разполага с писта за излитане и кацане с дължина 600 м и ширина 25 м. През 2008 г . Стойчо Кълвачев обяви инвестиционни намерения  за около 70 млн. лв. На 6 юни бе направен първата копка на реконструкцията, която трябваше да се извърши на няколко етапа. Първият бе изграждането на асфалтова писта с дължина 1200 м, към която ще има два светлинни подхода по 300 м. Другите две писти ще са грундови с дължина 300 и 1000 метра. Предвиждаше се и изграждане на хеликоптерна площадка.  Вблизост до обекта пък, трябваше да се направи голямо голф игрище, където да играят бизнесмени от цял свят, пристигащи със самолет или хеликоптер.

След първата копка обаче, нещата замряха. През 2012 г. Кълвачев окончателно се отказа от намеренията си.

Летището е предлагано за продан няколко пъти през последните три години. Засега купувач няма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама