Рейзи черпи опит от Димитър Николов за въвеждане на „синя зона” в Созопол

13:30, 29 яну 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Созополският кмет Панайот Рейзи възнамерява да въведе „синя зона” в морския град. Това е заявил самият той на днешната сесия на Общинския съвет в града, на която е приет новият бюджет на общината. Рейзи е запознал съветниците с идеята платеното паркиране да бъде въведено в Стария град и в новата част на Созопол. За осъществяването ѝ той е провел предварителни разговори с бургаския кмет Димитър Николов, от когото е взел акъл как да стане това.

Въвеждането на „синята зона” ще е част от работите по изграждането на Транспортна схема в Созопол, която да облекчи трафика през натоварения летен сезон.

Тази Транспортната схема ще включи и изграждането на нова автогара в морския град. Забавянето на строежа ѝ идва от обжалване на направения подробен устройствен план (ПУП) и дългата съдебна сага, която е стигнала до Върховния съд. Делото вече е спечелено от Община Созопол и няма пречки да започне работата по строителството на автогарата.

Освен автогарата в този мандат ще бъде изградена и поликлиниката, за която се търси инвеститор. И в тази посока се работи, каза кметът Рейзи и обясни, че в началото на февруари предстоят разговор с инвеститор, който има желания да я построи.

Другата важна задача до края на мандата е приемането на ОУП на община Созопол.

„Живи, умрели, тези три важни обекта трябва да ги направим и ще разчитам на вашата подкрепа”, обърнал се е Рейзи към съветниците.

Новият бюджет на Община Созопол бе приет единодушно от съветниците. Той е в размер на 27 млн. лв., от които 4 460411 лв. е държавната субсидия.

За реализация на Инвестиционната програма са предвидени близо 5 822 548 лв. Кои са стратегическите обекти, включени в нея, вижте в прикачения файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама