Огнян Донев: Не съм нарушавал закона

13:10, 29 яну 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм нарушавал закона. Не мога да си обясня тези обвинения. Това заяви пред журналисти шефът на една от най-големите фармацевтични компании у нас Огнян Донев, който е обвинен за укриване на данъци в размер на около 63 млн. лева, като не е посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на основното си дружество в общ размер на повече от 400 милиона лева. Случаят е от преди 10 години, а разследването продължи близо 3 години.

Донев заяви, че материята наистина е много специфична и недостъпна за широката публика. „Вещите лица са тези, които трябва да се изказват по въпроса. Много съм доволен, че сме създали бизнес, който независимо от 4-годишното му малтретиране, не доведе до съществен резултат и успяхме да запазим всичките 10 000 работни места, без да съкратим нито един наш служител“, похвали се той. Донев посочи още, че не е съотносимо това, което казват свидетелите и не се притеснява от показанията им.

Той коментира писмото от американския инвеститор за завода „Химко“ във Враца, като посочи, че това е някаква глупост, но съдейки по качеството  му и твърденията, не е сериозно.

Прокурорът по делото заяви, че искат отвод на съдиите само когато има основание. „Това бяха действията на съдът“, уточни той. Според него, три години разследване за този вид деяние е нормално, тъй като става дума за много фирми с големи суми.

По време на делото защитата поиска съкратена процедура. Адвокатите настояха за разпит само на един свидетел и вещите лица, а Министерството на финансите бе приобщено като граждански ищец и претендира за парични искове като обезщетение. Съдията отказа да си направи отвод по искането прокуратурата с мотива, че е неоснователно.

Прокурорите поискаха отвод заради забавянето на делото и защото смятат, че съдиите са предубедени.

Следващото дело е насрочено за 7 март, като ще се гледа по съкратената процедура и ще бъде разпитан само един свидетел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама