Мъж отнесе тлъста глоба за обиди в интернет

13:01, 29 яну 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5000 лв. глоба и обществено порицание отнесе Боян Георгиев от Районния съд в Шумен заради обиди. Освен това той ще трябва да заплати и 2000 лв. на тъжителя.

Магистратие му налагат наказанието заради нецензурни думи и клевети, отправени от Боян по адрес на друг мъж.

Пререканията между двамата избухнали в телефонни разговори и в интернет. Накепазеният съперник се почувствал засегнат и пратил Боян на съд, заради използваните изрази, които били унизителни за честта и достойнството на потърпевшия.

Драматична словесна битка се разиграла  от пролетта на 2014 г. до януари миналата година.

Боян нагрубил тъжителя пред свой приятел от Казанлък, докато били на заведение в Кьошковете. Там той в телефонен разговор използвал нецензурни изрази, определящи по смущаващ начин любовните предпочитания на съперника му.

Георгиев се развихрил и в интернет пространството, като арена на словесната му нападателна техника бил сайта за запознаства Gepime.сом.

Там пред още хора в чата той заплашвал тъжителя, че ще го съди и ще прекрати практиката му на психолог, дори пророкувал, че повече няма и да си намери работа като такъв.

В други чат разговори пък Боян обвинявал потърпевшия за смъртта на интимния му партньор.

Съдът признал Боян Георгиев за виновен и го осъдил на глоба в размер на 5 000 лева и Обществено порицание. Освен това Боян трябва да заплати и 2000 лв. на тъжителя.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама