Обществен форум ще дава награда „Гражданска доблест” в Шумен

12:57, 29 яну 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишна награда „Гражданска доблест” ще бъде връчвана на хора или неправителствени организации, които заслужават обществено признание и благодарност. Целта е да се отличат смели постъпки или практики в полза на обществото.

Идеята за учредяване на приза е на създадения днес в Шумен обществен форум, в който ще си партнират областният управител Донка Иванова, общественият посредник Иван Капралов и неправителствените организации в Шуменско.

Предложенията за удостояване с наградата за „Гражданска доблест” ще се представят ежегодно, до края на месец септември. Носителите на отличието ще получават плакет и грамота, но наградата няма да има финансово изражение.

„Целта на новия обществен форум е гражданският сектор да стане по-организиран, а с помощта на омбудсмана и областния управител, гласът на неправителствените структури да бъде чут”, каза общественият посредник Иван Капралов.

По думите му сътрудничеството може да е в сферата на развитието на местното самоуправление, социалната интеграция, здравеопазването, насърчаването на бизнеса, образованието, екологията, културата и изкуството, спорт и младежки дейности.

Общественият форум ще се свиква от областния управител поне два пъти в годината, както и при възникнали неотложни въпроси.  „Ще разчитам на експертния потенциал на всяка неправителствена организация в Шуменско”, каза областният управител Донка Иванова. На днешната среща за учредяване на форума присъстваха представители на над 20 граждански организации от региона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама