Кънев за поста на Танев: Да си купиш фабрика на 8-и септември

12:56, 29 яну 16 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Никой не се интересува кой измежду вас ще си купи фабрика на 8-и септември”, обърна се лидерът на ДСБ Радан Кънев към председателите на партиите в Реформаторския блок. И ги призова да приключат бързо разговора за Министерството на образованието и наследника на проф. Тодор Танев.

“Скъпи приятели от РБ, през 2014 получихме висок изборен резултат и сериозно присъствие във властта, защото обещахме две неща. Реформа в правосъдието и безусловна борба с корупцията. Въпросът днес е кой ще разследва обвиненията срещу Цацаров в тежко престъпление по служба. Самият Цацаров ли? Или друга номинация на модела ‪#‎Кой‬?”, написа той.

“И преди всичко - кой ще наложи на прокуратурата независим външен мониторинг, съобразно програмата на РБ от 2013 и доклада на ЕК от 2016?”, запита Кънев.

И дава своя отговор: “Няма кой, освен РБ. Дали можем да отстоим тези свои приоритети, ще реши съдбата на РБ. Не едно кресло. Ако не се преборим за разделение на властите и върховенство на закона, който и да седне в креслото, ще бъде следващият "опраскан".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама