Контрольори натискали шефа на АГ-то във Варна да сключва договори за кръв

12:53, 29 яну 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински контрольори във Варна ми препоръчаха в миналогодишния одит да правя обществени поръчки за доставка на кръв. Това заяви пред медиите отстраненият шеф на АГ-болницата д-р Радослав Минков.

"Попитах ги – добре, де, ако излезе, че кръвта в Бургас е с 1 стотинка по-евтина от тази във Варна, означава ли, че трябва да сключа договор с тях? Отговориха ми – да", сподели д-р Минков. Същото, по думите му, се отнася и за микробоилогичните изследвания, само че там примерът не е с Бургас, а със София.

Всъщност, изгоненият преди дни от Общинския съвет д-р Радослав Минков е спасил живота на десетки родилки през миналата година. И ако е трябвало да чака да му докарат кръв от съседни градове, жените щяха да са починали. "В този момент щях да съм в затвора, а не пред вас. Благодарен съм на Общинския съвет и на кмета, че ме махат, макар, че тяхното твърдение, че не съм спазил срока за две обществени поръчки, е абсолютно нелогичен", е позицията на д-р Минков.

"Преди аз да поема управлението на болницата, преди повече от 5 години, тук не са се пускали много други поръчки, но тогава не е имало такива целенасочени действия срещу управителя", посочи д-р Минков.

Абсурдните аргументи, които председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов е изразил по време на сесия, че при една проверка АГ-то ще бъде санкционирана със 100 хил. лева, а д-р Минков поне с 20 хил. лева, бившият вече шеф коментира с усмивка:

"ОК, кажете му (на Балабанов - бел. ред.), че отивам в Германия, за да изкарам тези пари, че да си платя глобите. Всъщност, и в момента ми правят проверка от Икономическа полиция. През всички тези години ме проверява и Държавният финансов контрол. Тяхната констатация бе, че никога не са виждали толкова изрядна документация, касаеща обществените поръчки", заяви д-р Минков. 

Квалитетният специалист не съжалява, че преди години се е върнал в България от Германия. Съжалява обаче, че е поел управлението на болницата за втори път, защото това му е коствало много. "Въпреки безпаричието болницата е на печалба, заплатите са нараснали с 330 лева средно, а за последните 2 години нямаме починала родилка", отчете д-р Радослав Минков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама