Споразумяха се за бъдещето на детското ветроходство във Варна

12:25, 29 яну 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководствата на яхтклуб "Кап. Георги Георгиев- Порт Варна“ и "Пристанище Варна” ЕАД се споразумяха и успяха да тушират напрежението помежду си след няколко срещи, проведени през последните дни. Между двете страни предстои да бъде подписан търговски договор, който да регламентира ползването на съществуващата база от клуба.

Портът е поел ангажимент спечелените средства от продажбата на 19-те яхти, която стана повод за недоволство от страна на клуба, да бъдат вложени в закупуване на лодки за детско ветроходство. От пристанището ще окажат подкрепа и за обезпечаването на детския и младежки отбор. Всички постигнати съгласия предстои да бъдат разписани като споразумение.

Във връзка постигнатите решения от клуба заявиха, че отменят насрочения за събота протест, който бе организиран във връзка търга на порта за продажба на 19 яхти, ползвани от ветроходците. От ръководството на пристанището декларираха, че детското ветроходство в никакъв случай няма да пострада, а ще го подкрепяме под каквато и да е форма.

Резултатите от търга за 19-те яхти се очаква да станат ясни в началото на следващата седмица. Ако не се продадат всички лодки, ще има следващ търг за останалите. От яхтклуба участват в наддаването за 3 лодки -  яхта, която ще служи за осигуряване на регатите, и две лодки от национален клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама