Директорът и етнолози на РИМ- Русе с участие на международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”

12:02, 29 яну 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 научни съобщения са включени в програмата на конференцията „Карнавалите в маскарада”, която се провежда днес, 29 януари в Перник, част от програмата на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва”. Научен ръководител на форума е проф. Иван Маразов, а проф. Николай Ненов, директор на Регионален исторически музей – Русе, е водещ на конференцията, както и традиционен член на журито на „Сурва”.

Той представя доклад „Маскарадните образи в Пурим и в творчеството на Елиас Канети”. Етнолозите от Регионален исторически музей – Русе, Десислава Тихолова и Искра Тодорова, също представят доклади: Десислава Тихолова ще говори за „Маски и мъниста”, а Искра Тодорова – за „Свобода и норма в маскарадното мислене”, съобщават още от РИМ- Русе.

Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва” в Перник празнува тази година юбилей, както и голямото завоевание – включване в листата на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. По- късно днес, в Перник се очаква да пристигне и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Маскарадните дефилета продължават до края на седмицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама