Орбан иска да ни приемат в Шенген

11:54, 29 яну 16 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Миграционният въпрос е въпрос на обществена сигурност, а европейците са застрашени. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан след среща с министър-председателя Бойко Борисов, предаде репортер на София Topnovini.bg. На срещата между двамата премиери са обсъдени двустранните отношения между България и Унгария. По думите на Орбан в основата на тези отношения е взаимното уважение, "което липсва в момента в Европа".

"Терористичната заплаха се увеличава", отбеляза той. По неговите думи масовата миграция е третирана досега като икономически и културен въпрос, но вече става въпрос за националната сигурност.

Според него не е правилно, че в Брюксел не признават резултатите на България, "която е с най-добри резултати при бежанската криза", и не искат да приемат страната ни в Шенген. Орбан допълни, че България може да защити границите си не само от контрабандисти, а и от мигранти.

Ако Европа иска да бъде коректна, тогава трябва да предложи членство в Шенген на България, каза унгарският премиер. Той заговори и за икономиката, като подчерта, че унгарските фирми дават обратна връзка за това, че България е стабилна страна, няма несигурност и правилата са еднозначни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама