Осъдителна присъда и глоба за 38-годишен за теглене на пари в Русе и Ново село от чужда карта

11:45, 29 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Русе , съдът призна за виновен и осъди 38-годишен мъж на една година лишаване от свобода и глоба 300 лева, за теглене на пари от чужда дебитна карта – престъпрления по чл. 249 ал.1, от НК, съобщават от Апелативна прокуратура Велико Търново.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК наказанието се отлага с три години изпитателен срок. Мъжът е осъден също да заплати на пострадалия 2000 лева обезщетение за имуществени вреди.

Съдът призна подсъдимия Мюрхетин М. за виновен в това, че през периода от 30.07.2014 до 06.08.2014 год., в гр. Русе и в с. Ново село, в условията на продължавано престъпление, на 15 пъти, използвал платежен инструмент - дебитна карта, без съгласието на титуляра, вследствие на което е изтеглил общи 2000 лв., като сумата не е възстановена и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

Мюрхетин М. гостувал на своя близка роднина, която го приела да пренощува в дома й. На следваща сутрин обвиняемият намерил в стаята дебитната карта, която била прибрана в плик и надписан ПИН-код. Взел картата и напуснал жилището, а в следващите дни започнал да тегли различни суми от нея.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама