Съд за шофьор на ТИР, неизпълнил разпорежданията на полицай

11:42, 29 яну 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
58-годишен мъж ще бъде съден за това, че не се е подчинил и попречил на полицейски служител да изпълни задълженията си. Обвинителният акт е внесен от Районна прокуратура - Велико Търново.

Ангел Г. е обвинен за това, че на 18.09.2015 г. около 16.25 ч. на главен път в района на с. Куцина, противозаконно пречил на орган на властта – полицейски служител от  Полски Тръмбеш да изпълни задълженията си, като не отбил и не спрял  товарния си автомобил на посоченото от полицая място, а продължил движението си.

Групата полицейски служители били в района на с. Куцина, във връзка с отбиване на товарни автомобили на ТИР паркинг, поради въвеждане на временна забрана за движението им по републиканската пътна мрежа. При спирането на шофьора на товарния автомобил обаче, водачът отказал да изпълнил разпореждането, потеглил срещу полицая и дори го бутнал с кабината. Същият бил задържан веднага след това от останалите полицаи, на които им се наложило да използват заплаха с оръжие. Шофьорът на ТИР е осъждан и преди.

Предстои насрочване на делото в Районен съд Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама