Задържаха под стража мъжа, който извърши серия от грабежи в Бургас

11:41, 29 яну 16 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският районен съд задържа под стража Кирил Делчилов, съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 18 до 23 януари тази година е извършил три грабежа.

На 18 януари около 04.30 ч. Делчилов заплашил с нож 25-годишна продавачка в денонощен магазин, разположен на бургаската улица „Славянска”, и задигнал оборотната сума в размер на 270 лв.

На 22-ри същия месец към 06.40 ч. Кирил издебнал 26-годишна продавачка на павилион на ул. „Демокрация“ в момент, когато отваряла търговския обект.

На следващия ден около 21.30 ч. 33-годишният бургазлия заплашил с нож и 29-годишна продавачка в магазин за хранителни стоки на улица „Гладстон”. Той отмъкнал оборота от 892 лв. и избягал.

Престъплението, за което Делчилов е обвинен, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че може да се направи обосновано предположение, че Делчилов е извършител на престъпленията. Прокурорът бе на мнение, че съществува реална опасност Делчилов да се укрие или да извърши друго престъпление. В много кратък срок, за по–малко от 10 дни, той е извършил три престъпни деяния, като всяко само по себе си се отличава с висока степен на обществена опасност.

Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и определи на Делчилов  мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама