Рамо до рамо с Орбан Борисов поиска затваряне на границите на ЕС

11:35, 29 яну 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов иска незабавно затваряне на външните граници на Европейския съюз (ЕС). Това каза той след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан, който е на официално посещение у нас, предаде репортер на София Topnovini.bg. Двамата са обсъждали и миграцията, и газовия разпределител "Балкан". 

"Поне една крачка може да направим напред незабавно да затворим външните граници на Европейския съюз (ЕС) до момента, до който всички тези мигранти бъдат устроени", каза Борисов. 

Той се надява и да бъдем по-честни към самите мигранти, които не можем да приемаме на нашата територия. По неговите думи не може напливът да продължава по коридори през Гърция, Македония, Сърбия. Според него не е честно и хуманно бежанците да се връщат от Европа с похарчени пари. 

"Когато има ред за влизане в Европа, ще има други правила", каза още премиерът.

"Разликата между мен и Виктор е, че той е по-смел. Той се огради бързо, месеци наред беше сочен с пръст, а сега вече 7 държави се обградиха по границите си", отбеляза Борисов. 

Борисов каза още, че не иска да остават държави от ЕС, които не са заградили своите граници и след време там да се изсипят всички бежанци. Той допълни, че проблемът си е същият, дори се е влошил.

По-рано този месец Орбан предложи България да бъде приета в Шенген и страната ни да издигне ограда по границата си с Гърция. Според него споразумението с Турция няма да е достатъчно, за да спре стотиците хиляди мигранти, които прииждат в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама