Танев бе бушон, който трябваше да изгори, смята червен депутат

10:16, 29 яну 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Образователният министър Тодор Танев е бушон, който трябваше да изгори. Основните недъзи са заложени в Закона за училищното и предучилищното образование, написан от ГЕРБ”. Това заяви депутатът от БСП Стоян Мирчев в ефира на “Нова телевизия”.

Според него искането на оставката на Танев е „кризисен PR” от страна на ГЕРБ, който се прави в момента, когато започва активният дебат по вота на недоверие в сферата на здравеопазването. Целта била да се отклони общественото внимание от тази тема.

„Болестта е законът, а случващото се в МОН е само симптом”, категоричен е Мирчев.

Колегата му от Реформаторския блок Димитър Делчев, заяви, че десните все още не са обсъждали конкретни имена за нов просветен министър. Още снощи обаче стана ясно, че на срещата на “Раковски” 134 представителите на “Движение България на гражданите” са предложили своя лидер Меглена Кунева и са отказали да коментират други имена.

Проф. Тодор Танев също намекна, че е сменен заради Кунева.

В 12:00 часа днес реформаторите ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, а по-късно ще направят втора среща. Самата Кунева бе на работно посещение в чужбина и ще кацне в София в 14:00 часа днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама