Съветниците в Девня приеха с пълно единодушие новия бюджет

09:44, 29 яну 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 837 975 лева е макрорамката на бюджета на Девня за 2016-а. От тях 3 393 833 лева са от държавни приходи, а останалата част – от местни дейности. Годишната парична сметка на приходите и разходите на общината бе приета с пълно единодушие от общинските съветници – с 13 гласа "за”.

В новия бюджет са заложени 500 хил. лева за разплащане на просрочени задължения, натрупани през годините. За огромно съжаление неразплатените средства са над 2 млн. лева, заяви новият кмет на Девня Свилен Шитов.  

"Въпреки високата задлъжнялост на общината и усложнената кризисна ситуация, създала се през последните години, бюджетът на Девня е добре премислен, балансиран и реалистичен, като дава възможност за добра работа и излизане от ситуацията. В съчетание с упорит труд и активна работа по европейски проекти и с този бюджет ще се създадат условия за по-добро развитие на общината", убеден е нейният кмет.  

Основната цел на Бюджет 2016 е намаляване задълженията на Община Девня и постигане на финансова стабилност, както и недопускане на рискове за вбъдеще. Той е разработен при спазване на изискванията на Закона за публичните финанси и е съобразен с Общинския план за развитие за периода 2014-2020 година.

Общинския съвет прие Правилник за отпускане на финансови помощи за лечение на безплодие на семейства двойки на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на общината.

Също така бяха гласувани и средства за подпомагане на младо девненско семейство, което се сдоби с тризнаци, заченати по естествен път.

"Предвид това, че за нашата община това се случва за първи път и всички се гордеем с този факт, се отпускат по 1 000 лева за всяко от децата – Рая, Елица и Йоана. Ще бъде закупена и бебешка количка за тризнаците, която ще бъде предоставена на младото семейство", увери Свилен Шитов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама