Експертизата за Тодор от Враца готова днес

09:22, 29 яну 16 / Политика 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на днешния ден или най-късно до края на седмица ще бъде готова съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов във Враца. Това заяви пред bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допусна още, че наблюдаващия прокурор по делото ще даде своето съгласие експертизата да бъде публично обявена. По думите му, именно тя ще бъде ключът към решаването на делото. Цацаров припомни, че до момента обвинението се основава на устни показания на свидетели и писмени доказателства.

Според изнесени до момента данни може да се окаже, че Тодор е починал от инфаркт, а не в резултат от побоя. Прокуратурата обяви още, че умрялото момче е било с бокс.

Цацаров коментира и случая в с. Галиче, където кмет на Ценко Чоков. Извършеното от сина на кмета Марин Чоков нападение над 19-годишен младеж предизвика недоволство в селото и широк медиен отзвук, а това накара Сотир Цацаров да изпрати екип от прокурори на мястото, като се стигна и до проверка на управлението на кмета.

До момента държавното обвинение разкри, че Чоков гледал кошути и благородни елени. Акцията на прокуратурата обаче бе обявена ден преди началото й, което означава, че кметът е имал време да сложи в ред част от документацията си.

Вчера стана ясно, че има конфликт на интереси около избраният наблюдаващ прокурор в Галиче. От изказването на Цацаров стана ясно, че той вече си е подал отвод.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама