"Хипо такси" към конкурентите: Пречите ни да работим нормално

08:31, 29 яну 16 25 3068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При пазарни условия всеки има право да прави каквото реши и може да си позволи при спазване на законите и правилата. Това заявяват от най-новата таксиметрова компания във Варна – "Хипо такси", която намали цените на услугата до нормативния минимум. Дъмпингът предизвика остра реакция на недоволство от страна на конкурентни фирми, която по своята същност е в защита на наложения картел на пазара на таксиметрови услуги във Варна.   

В обръщение до колегите си водачи на таксиметрови автомобили от "Хипо такси" заявяват, че понижаването на цените на превоза за километър пробег е обосновано, но реакцията на част от таксиметровите шофьори е необяснима и неприемлива.

"Тази реакция не ни позволява да работим нормално, защото включва ярост, злоба, посегателство и още крайности, които са недопустими!", пишат от "Хипо такси" в писмо до колегите си от другите фирми, изпратено до средствата за масово осведомяване:

"Защо го правите? При пазарни условия всеки има право да прави каквото реши и може да си позволи при спазване на законите и правилата в Република България. Ние правим това, което знаем и можем, в рамките на закона, и не се месим във вашите работи. Понижихме нашите цени, а не вашите. Кой е казал, че цените за таксиметровата услуга в град Варна трябва да бъдат еднакви? Дори би трябвало да не са еднакви, а качеството на услугата да диктува цената.

С какво право и на какво основание ни заливате с ярост, злоба и агресия, за да не можем да работим?

I. Не ни приехте като нов субект в сектора. Защо?

Обяснихме ясно, че не сме нови в бранша и си разбираме от работата, която вършим. Не става дума за един или двама, а за екип от около 30 специалисти, изградили и управлявали една от най-големите централи в таксиметровия сектор в град Варна ("Триумф такси" - бел. ред.). Не защото нямаме работа, а защото можем повече. Създадохме нов продукт "Хипо такси“, който тепърва ще показва какво означава качествена транспортна услуга и иновация в таксиметровия сектор. Разделихме се с досегашните си колеги, защото семействеността там не ни позволяваше развитие. Кое от това е лошо и нечестно?

II. Не приехте нашите нови цени, но цените са наши, а не ваши и нека всеки работи така, както желае. Решението сме го взели и то е твърдо. Нали всички сме недоволни от високите и еднакви цени в други области? Защо да не дадем пример? Имаме възможност сега. А за младите компании като нашата това е задължително. Пише го в учебниците.

Искаме да сме европейци. В коя държава правят така? Така ли ще градим и авторитета и уважението към Вас, водачите на таксиметрови автомобили, които ежедневно сте до гражданите, нашите клиенти? Нека се уважаваме. Да си партнираме. А другото е коректна конкуренция – най-важният фактор за качество и развитие! Надяваме се да бъдем разбрани", завършва писмото на "Хипо такси".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама