В Пловдив създават Комитет за спасение на България

07:34, 29 яну 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интелектуалци от цялата страна откликнаха на емоционалния призив на пловдивската издателка Божана Апостолова за създаването на комитет за спасение на България. "Уверих се, че имаме умни и можещи българи и някой трябва да използва енергията и знанията им, за да помогнем на управляващите България да тръгне по верния път", заявява Апостолова.

Георги Господинов е един от първите, подкрепили идеята. Той казва, че българите са загубили смисъла си и чрез книгите и поведението си точно това се опитва да прави – да им върне смисъла.

Стефан Цанев е друг от интелектуалците на страната, които се включват в комитет. "Управляващите четат нашите предложения и препоръки почти с досада. В това съм се убедил от личен опит през годините", казва Цанев.

Почетният консул на Украйна в Пловдив и Анжел Вагенщайн също са категорични, че подобен комитет е много необходим.Той ще бъде оглавен от международния наблюдател Тома Томов.

Целта на комитета според Апостолова е  "да натискаме правителството, да се борим, да изискваме, да помагаме на властимащите – кой с каквото може, но в правилната посока, адресирана към спасението на страната ни". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама