Взривиха аптека на Марешки в Бургас (снимки)

07:31, 29 яну 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аптека на варненския бизнесмен Веселин Марешки е взривена тази нощ в Бургас, информираха от полицията.

Съобщението за експлозията е получено около 03.30 ч. в ОДМВР – Бургас. Избухнало е взривно устройство в близост до аптека, разположена в партерното помещение в бл. 55, вх. Т в к-с „Славейков”. Към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като е установено, че от инцидента няма пострадали, но са нанесени материални щети по охранителната щора и остъклението на аптеката, апартамента над търговския обект (счупени са стъклата на остъкления балкон) и по предното стъкло на един лек автомобил, паркиран в близост (стъклото е пукнато).

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествието, като предстои извършването на повторен оглед от служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, които да установят вида и големината на взрива. 

По-късно екип на Дирекция "Оперативно-техническа информация" (ДОТИ) към МВР пристигна на мястото. Там беше и директорът на бургаската полиция Колоян Калоянов. Той заяви, че се работи по различни версии и тепърва ще се установяват подробности за взрива.

Експлозията тази нощ е чута на няколко километра от бл. 55 в "Славейков". Жители на съседния бургаски комплекс "Изгрев" в блокове край магазин РУМ "Велека" казаха, че са се събудили от взрива. Те са помислили, че е гръмнал бойлер.

От Окръжна прокуратура – Бургас съобщиха, че под техен надзор и ръководство е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама