„Любов и вино 2016” в Русе стартира с изложба

22:29, 28 яну 16 / Култура 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто издание на Арт салон „Любов и вино“ 2016 стартира във фоайето на Доходното здание с откриване на изложба–живопис на Галина Миланова.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов поздрави всички присъстващи, като заяви, че е изключително впечатлен от невероятните картини на талантливата русенска актриса и художничка. Той допълни, че благодарение на културните дейци в града, Русе и до ден днешен съумява да съхрани традициите на миналото и аристократизма.     

Организатори на събитието са Община Русе, ОП „Русе арт“, ДТ „Сaва Огнянов“, Общински младежки дом, Клуб на дейците на културата и Фондация „Русе – град на свободния дух”.

Програмата на салона е изключително разнообразна и включва изложби, театрални представления, прожекции на филми и представяния на книги. Част от събитията са с вход свободен и са съпроводени с дегустация на вина на производители от русенския регион.

Откриването продължи с представлението на Бургаския драматичен театър “А.Будевска“ – „Стая 1313“, с участието на Руслан Мъйнов в Голямата зала на Доходното здание.

В рамките на арт салона, русенци и гости на града ще могат да видят моноспектакъла на Бойка Велкова „Пътят към Афродита”, постановката „Английски уикенд“ на Драматичен театър Ловеч, моноспектакъла на Николай Урумов „Открит урок за чужденци“, концерта на Биг бенд Русе със солисти Хилда Казасян и Христо Йоцов, танцовия спектакъл на балет „Арабеск“ – CARMEN COLLECTION и др.

Вече традиционно, на 14 февруари ще се проведе изложба на валентинки във фоайето на Доходно здание. Конкурс ще отличи най-оригиналните любовни картички и авторите им ще бъдат наградени. Инициативата ще продължи до 24 февруари и ще приключи с премиерата на спектакъла „Г-н Балкански” на ДТ „Сава Огнянов” – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама