Реформаторите не намериха заместник на Тодор Танев

22:21, 28 яну 16 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След продължила над четири часа среща на "Раковски" 134 в столицата Реформаторският блок не можа да реши кой да е наследникът на проф. Тодор Танев на поста министър на образованието.

Представители на Блока ще поискат утре среща с премиера Бойко Борисов, с когото да обсъдят номинацията. Очаква се тя да бъде в 12 часа. След което Изпълнителният съвет на Блока ще се събере отново.

Именно министър-председателят, който по-рано днес поиска оставката на Танев, е заявил, че иска още тази вечер реформаторите да предложат нов човек за министерското кресло и неговия екип.

Самият Танев, който присъства на заседанието, след като го накараха да си тръгне от концерт, ще депозира оставката си, когато се срещне с Борисов. 

"Аве Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват!", бяха финалните думи на Танев.

Той е получил висока оценка от реформаторите. Те са заявили, че още през месец декември са препотвърдили своята подкрепа за всички свои министри. Преди заседанието на Блока в медийното пространство се завъртяха имената на Меглена Кунева, Димитър Танев и Даниел Вълчевна за кандидати за поста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама