Стрелба с пистолет по жилищен блок в София

21:47, 28 яну 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С боен пистолет е стреляно по жилищен блок в столичния квартал "Дианабад" на 26 януари сутринта, съобщи БНТ. Живеещите там са се събудили от силни гърмежи. 4 апартамента са били обстреляни с 8 бойни патрона. Няма жертви и пострадали. Полицията е заловила извършителите.

Стъклото на апартамент на третия етаж е пробито около 5:20 часа сутринта с два куршума, които минават малко над спалнята на Татяна Жековска, разказва тя пред телевизията. Гардеробът в стаята ги е спрял, допълва тя.  Според Жековска, ако тя е била станала, куршумът е щял да се забие в главата й, понеже е пробил на височина 1,58 м, а тя е висока 1,64 м. В терасата е попадението на други два куршума.

В съседния вход на блока са атакувани три апартамента. Един от собствениците на засегнатите апартаменти разказва, че разстоянието между главата на 8-годишното му дете и куршума е два метра. В апртамента под този има три попадения. Едното от тях е на метър от спящо момиче.

Арестувани са двама мъже и една жена като извършители на престъплението. Те са били с черен джип "Мерцедес" S класа, който е бил залостен пред блока от полицаите. Стрелецът е избягал с пистолета, но е бил заловен два часа по-късно, обяснява собственик на един от засегнатите апартаменти.

Образувано е досъдебно производство. Извършителите са освободени от ареста вчера. Причината за пускането им на свобода е, защото се извършват експертизи кой точно е произвел изстрелите, според обяснението на Районната прокуратура. След установяване на стрелеца ще има повдигнати обвинения. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама