"Витоша ски": Лифт "Симеоново" е в изправност, кабина 111 е спряна

21:14, 28 яну 16 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лифта "Симеоново", който е собственост на "Витоша ски" АД, е в пълна техническа изправност. Това обяви фирмата след проверката на лифта от Държавната агенция за меторлогичен и технически надзор (ДАМТН).

На 27 януари са преминали последните инспекции. Извършени са десет последователни изпитания на затварящия маханизъм в кабина 111, от която на 24 януари падна дете. От ДАМТН са установили, че той се заключва нормално, се казва в позицията на фирмата-собственик.

От самата агенция съобщиха в понеделник, че при проверка на кабина 111 от въжена линия "Симеоново", осъществена на 24 и 25 януари, инспекторите са установили частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм. Това противоречи на съобщението на "Витоша ски" АД.

По думите на началника на сектор "Писти и машинен парк" във фирмата Радослав Пеев има разрешение да се пуснат в експлоатация кабините, защото лифтът е безопасен. Кабина 111 няма да бъде пускана от морална гледна точка, допълва той.

От "Витоша ски" АД обясняват, че няма как да бъдат модернизирани съоръженията, заради противоречие между Закона за горите, Закона за устройство на територията и точка 144 от Плана за управление на Природен парк "Витоша". Те призовават всички посетители на парка да спазват инструкциите за безопасност при тяхната експлоатация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама