Танев чака Борисов лично да му каже за оставката

20:50, 28 яну 16 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на образованието проф. Тодор Танев заяви, че чака лично премиерът Бойко Борисов да му каже, че му иска оставката. Дотогава не смята да сдаде поста, каза самият Танев пред журналисти в централата на СДС на "Раковски" 134, където лидерите на Реформаторския блок обсъждат неговия приемник.

Днес пресслужбата на Министерски съвет разгласи, че Борисов е поискал оставката му след разговор с лидерите на Блока. Самият Танев бил в Етрополе и разбрал новината от журналисти. С премиера все още не са разговаряли. А самият министър-председател в момента се среща с унгарския си колега Виктор Орбан.

Министърът се оплака, че реформаторите са го изкарали от концерта в зала "България", където слушал Йоханес Брамс.

Според него оставката му е била поискана заради турбуленциите в държавата. И заяви, че очаква приемникът му да е партиец, какъвто той не е бил.

Най-усилено се обсъждат имената на Даниел Вълчев, който бе министър на образованието в кабинета "Станишев". Днес той отклони въпроса, а от партийният пресцентър обявиха, че утре ще е на посещение в провинцията, което партийци разчетоха като знак, че той няма да поеме поста.

Обсъжда се и името на вицепремиера Меглена Кунева. Ако това е вярно и тя заеме поста, това означава, че предсрочните избори са съвсем близо, предричат запознати.

Възможно е постът да заеме и зам.-председателят на Комисията по образованието Борислав Великов, който е и лидер на БНД. Наскоро бе обявено, че формацията му ще получи официална покана да влезе в Реформаторския блок, след като ДСБ напуска.

Димитър Танев от "Движение България на гражданите" също е кандидат за поста. Той бе главен секретар на ведомството от 2003 до 2009 г. и минава експерт.

Въпреки че председателят на образователната комисия в парламента Милена Дамянова е от ГЕРБ, кандидатурата й не би изненадала никого.

Запитан за бъдещите му планове, проф. Танев заяви, че студентите му го очакват, а имал и покана от чужбина.

Името на новия министър най-вероятно ще стане ясно по-късно днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама