Затвор за Рижата заради средните пръсти, обидите и ритника срещу фоторепортер

19:42, 28 яну 16 25 2012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският районен съд е осъдил известния местен хулиган Симеон Стоянчов, популярен като Малката Рижа, на 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ заради обидите и ритника срещу бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Това става ясно от протокола по делото, публикуван в сайта на БРС. Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален строг режим в затвора.

Наказанието е наложено заради екшъна, който подсъдимият сътвори на 21 ноември 2014 г. пред служебния вход на Съдебната палата. Излизайки от колата на съдебната охрана, Рижата показа средни пръсти с двете си ръце и отправи обидни думи „Шибаняри”, „Паляри” към присъстващите журналисти. Секунди след това, въпреки че беше с белезници и държан от двете страни от няколко охранители, Стоянчов успя с левия си крак да нанесе удар по снимащия го в близост Борислав Пенков. Ритникът попадна в обектива на фотоапарата на журналиста, който отскочи и нанесе разкъсно-контузна рана на челото и кръвонасядания в левия очен ъгъл на Пенков.

Присъдата е постановена след сключено споразумение между представителя на Бургаската районна прокуратура и служебния защитник на Рижата. Последният ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 526 лв.

„Признавам се за виновен. Съжалявам за извършеното. Доброволно ще подпиша споразумението. Разбирам последиците от него и съм съгласен с тях. Съгласен съм с наложеното ми наказание“, е декларирал Симеон Стоянчов пред съда.

Това е поредна присъда за Малката Рижа, който в момента излежава наказание в бургаския затвор. Неговият брат Калоян Стоянчов – Голямата Рижа беше застрелян при пътна разправия на 20 септември 2009 г. от бившата барета Петко Лисичков. Говори се, че оттогава Симеон е изпаднал в депресия и е започнал да злоупотребява с наркотици. Агресивното му поведение в съда на 21 ноември 2014 г. се обяснява именно с употреба на психоактивни вещества, които са го направили емоционално нестабилен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама