8-годишно българче спечели конкурс на National Geographic

18:34, 28 яну 16 / Любопитно 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
8-годишната Радостина Тодорова спечели първо място на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца. Момиченцето получи отличието си днес в централата на Националното географско дружество във Вашингтон.

Снимката "И най-дългият тунел има край и светлина", направена в района на ждрелото на река Ерма, донесе на малката Радостина първо място в категорията "Дръзки изследователи".

Международният фотографски конкурс за деца се проведе в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания.

17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания се бориха за призовите места в престижния конкурс.

Във всяка страна беше проведен национален етап на конкурса, а победителите в четирите категории в националния етап получиха право на участие в международната надпревара.

Само призьорите в четирите категории от националните етапи получиха право на участие във финалите.

Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимки на победителите в Международния конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в "Сердика Център" в София. 

Голямата награда е петдневно пътуване до Вашингтон и разглеждане на централата на National Geographic. Тя беше присъдена на 13-годишната Сене Менсинк от Холандия за снимка на скакалец, надничащ изпод лист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама