Кънев призова ДСБ да се готви за избори много скоро

18:04, 28 яну 16 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Оставката се очакваше много отпреди това и ние бяхме поставили въпроса и пред колегите от Реформаторския блок, макар и безуспешно”. Това заяви пред БНР лидерът на ДСБ Радан Кънев.

“ГЕРБ излъчва тежка нестабилност. Аз очаквах от премиера не новина за смяна на министър, а коментар на доклада на Европейската комисия и на настояването за външен независим мониторинг на прокуратурата”, каза той.

Кънев коментира и протеста пред Народното събрание. “Новини за сценарий за свалянето на правителството чувам само от ГЕРБ. Изобщо за този протест, ако не бяха тези новини от ГЕРБ, аз нямаше да знам. Ако става дума за сваляне, това е поредният път за самосваляне в героична поза, който не ми се коментира, защото аз гледам на политиката като на сериозна отговорност, а не подобни постановки”, заяви лидерът на “тъмносините”.

Той увери, че ДСБ работи сериозно по структурите си в страната. Алтернативата на едно управление, което се забърка с ДПС и АБВ, ще дойде отдясно, поясни той.

На въпрос, кога се очаква да бъде реализиран новият десен проект, Радан Кънев заяви: “Нека да видим как се развиват събитията в управлението и в ГЕРБ, защото може да ни се наложи да е много по-скоро. Моят настоятелен призив към структурите на ДСБ е да бъдат готови за избори много скоро. И темпото ни на подготовка също трябва да бъде съобразено със стабилността на управлението”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама