Осъдиха ефективно варненец, опрял пистолет в главата на полицай

17:45, 28 яну 16 25 2380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Година и осем месеца затвор постанови състав на Варненския окръжен съд за 25-годишния Петър Борисов - Розата, който на първа инстанция бе оправдан за закана за убийство на полицай, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура - Варна.

По това обвинение той получи една година "лишаване от свобода", но второинстанционният съд приведе в изпълнение и наложено му по предходна присъда условно наказание от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок – за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 22 октомври 2014 година, на улица в Цветния квартал, 25-годишният варненец опрял сигнален пистолет в главата на полицая Ж.Ж. от Второ РУ на МВР и го заплашил с убийство, въпреки че потърпевшият се представил, че е служител на полицията.

Варненският районен съд  призна за невиновен за извършеното деяние 25-годишния мъж, което доведе до протест на Районната прокуратура срещу оправдателната присъда.

Борисов в момента е подсъдим по наказателно дело в Окръжния съд за разпространение на наркотици в съучастие с Янко Костов - Лудия.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред апелативна инстанция и на този етап не е влязла в сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама