„Глас народен“ били верни на хората и заради това не одобрили бюджета на София

17:09, 28 яну 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници Светослав Витков и Венцислав Мицов от „Глас народен“ не подкрепиха Бюджет 2016 на Столичната община. Двамата гласуваха с „въздържал се“, което се оказа изненада за останалите съветници. Въпреки, че другите представители на „Група пет“, от която те са част в общинския съвет – Иван Велков от „Зелените“ и Стоян Александров и Симеон Славчев от „Движение 21“, гласуваха „за“.

Бюджетът на столицата беше приет с 47 гласа „за“. БСП и коалиция „Сердика“ бяха против, а Витков и Мицов, които дори не се включиха в дебата за парите на София, изглеждайки като хора съгласни с всичко, което им се предлага, изненадващо се въздържаха.

„Не съм участвал в подготвянето на бюджета и съм поставен пред свършен факт. А като не съм участвал по една или друга причина нямам право да взимам отношение“, обясни Витков пред София Topnovini.bg и допълни, че при сформирането на „Група пет“ съветниците са се разбрали, че всеки може да гласува както сметне за добре без обвързаности.

По-късно днес Светльо Витков публикува становище за вота си в личния си профил във Фейсбук.

Публикуваме цялото становище без редакторска намеса:

Гласуването на бюджета на СОС или защо не се изказах преди да гласувам?

Уважаеми съграждани,

Тъй като се явявате мой работодател като общински съветник в Столична община, се чувствам отговорен да Ви споделя защо не се изказвам, преди да гласувам. Изказаха се преди мен много колеги, които изразиха своите болки и тегоби, за да кажат, че имат забележки и известни притеснения относно бюджета на СО, но въпреки това ще го подкрепят. Единствено групата на БСП гласува "против", по презумпция. Аз гласувах "въздържал се". Защо? Няма как да подкрепя бюджета на общината, защото: 1. Не съм участвал в разработването на бюджета и за това нямам право нито да го подкрепя, нито да съм против. 2. Смятам, че предвидените средства за чистота са неоправдано увеличени. 3. Средствата за образование, култура и спорт са недостатъчни.

Като лидер на политическа партия Глас Народен с това гласуване казвам едно:

От подготовката за следващия бюджет за 2017-та и промяната на начина на неговото представяне и задължителното ни участие в неговото подготвяне, а и ясна обосновка ще зависи дали Глас Народен ще гласува "за" или "против" бюджета на СО за 2017 година!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама