Нов търговски център откри 100 работни места във Варна

16:57, 28 яну 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов магазин на "Практикер" бе открит във Варна с тържествен водосвет. Лентата на сградата прерязаха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът Иван Портних и председателят на Съвета на директорите на "Видеолукс Холдинг" Тодор Белчев.

В магазина, който  се простира на 6000 кв. м. търговска площ, са открити 100 работни места. В него се предлага асортимент от над 40 000 продукта на водещи производители в различни категории – строителни материали, фаянс, теракот, инструменти, осветителни тела, бои, мебели и др., а за клиентите е осигурен безплатен паркинг със 137 места.

"Благодаря на инвеститорите, че стартират новата визия на веригата си пилотно от Варна. Важен приоритет за нас е създаване на подходящи условия за развитие на бизнеса и откриване на нови работни места, затова инвестицията на Практикер е добър пример за успешно влагане на капитал във Варна", заяви кметът Иван Портних.

"Благодаря на инвеститорите, че насочват своите усилия да бъдат в полза на българския производител, защото тук се предлагат стоки, произведени предимно у нас. Това е и държавна политика, която ще продължим да отстояваме – за стимулиране на родното производство", каза министър Лиляна Павлова.

На тържеството присъстваха областният управител Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, представители на бизнеса и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама