Джихадист планирал да извърши атентат с кенгуру в Австралия

16:44, 28 яну 16 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млад австралиец, заподозрян за връзки с „Ислямска държава“ планирал да извърши атентат с кенгуру в родината си. Той смятал да сложи взривно устройство в торбата на животното, пише местният вестник „Хералд сън“, цитиран от световните агенции.

19-годишният Сеудет Рамадан Бесим застана пред съда с обвинение, че е планирал терористично нападение от името на "Ислямска държава" в Мелбърн или в съседен град. Бесим, арестуван миналата година за опит за организиране на терористичен акт, се изправи днес пред съда в австралийската столица. Предявени са му обвинения по четири члена, в това число за намерение да убие полицай и да го обезглави, предаде ТАСС. Обвиненията против Бесим се основават на кореспонденцията му в интернет.

Според разследващите джихадистът е обсъждал с предполагаеми терористи възможността бомбата да бъде поставена в торбата на кенгуру. Те планирали да изрисуват върху животното символа на Даеш и то да бъде пуснато срещу полицаи в Мелбърн или в съседното населено място Данденонг по време на честванията по случай Деня на ветераните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама