Разкриха кой свали руския самолет над Санай

16:21, 28 яну 16 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Египетските и Руски спецслужби са установили самоличността на терориста, който е поставил бомбата в руския пътнически самолет А321, съобщава сйтът lifenews.ru.

Машината падна над Синайския полуостров малко след излитането си от Египет.

Групата, подготвила и осъществила терористичния акт е от шестима души. Сред тях е и непосредственият извършител, който е заложил бомбата. Според разследващите това е човек, постъпил на работа в летището на Шарм-ел-Шейх, малко преди свалянето на самолета. При интервюто преди постъпване той е пожелал да работи като товарач на багажи. Точно това му и възложили - да пренася багажа с електрокар от сградата на летището до самолета на пистата.

По-рано бе установено, че взривното устройство е било поставено в багажното отделение на самолета, не е било в чанта, а в кутия от безалкохолна напитка. Веднага след като качил бомбата на борда на самолета, терористът напуснал работното си място и летището и се скрил. След няколко дни напуснал и Египет, като последното му местонахождение било локализирано в Турция. Вероятно и останалите петима от групата са избягали заедно с него.

Катастрофата с руския А321 стана на 31 октомври в северната част на полуостров Синай. При нея загинаха 224 души, от които 217 пътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама