Премиерът поиска оставката на образователния министър Тодор Танев

16:02, 28 яну 16 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на образователния министър. Това стана ясно от прессъобщение на Министерски съвет. Министър-председателят е разговарял с ръководството на Реформаторския блок.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане.

Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа“, отбеляза министър-председателят, цитиран от пресслужбата на "Дондуков 1". Самият Танев заяви преди време, че ако премиерът му поиска оставката, той ще я подаде. 

Последните дни около проф. Танев гръмнаха няколко скандала, свързани с учебната програма на учениците. Дори се наложи днес той да дойде на крака в Народното събрание, за да се обясни на ВМРО заради смута около термините "робство", "съжителство" и "владичество". Дни преди това пък гръмна друг скандал - че Паисиевата "История Славянобългарская" отпада от учебната програма. Оказа се, че това не е така. Учителите по география пък протестираха преди пет дни заради намалените часове по предмета.

По-рано днес Танев обеща да има промени в екипа, след като и от ВМРО поискаха във ведомството да падат глави, макар и не министерската.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама