Общинската администрация в Сливен е с нова структура

16:01, 28 яну 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска администрация Сливен да е с нова структура, реши днес общинския съвет. „За” предложението гласуваха 25 от съветниците, 9 се  въздържаха, а четирима дадоха отрицателен вот.

Щатните бройки в администрацията са намалени с 10. Прекратени са и 80 % от сключените от общината граждански договори, които са били 50 на брой. В новата структура няма да съществува отдел „Развитие на населените места”, където досега са били назначени 6-ма служители. Ще има повече дирекции отколкото досега.

В промените се забелязва разделянето на сегашната дирекция „Местни приходи” на два отдела, като единият ще се занимава само с целенасочени действия по събирането на натрупани задължения.

За да бъдат спестени разходи ще бъдат съкратени служителите, заети с местни дейности, които са около 200 човека и не се водят към администрацията. 

В предложението за новата структура е заложено редуциране на служителите в кметствата в Община Сливен, заети с местни дейности.

Новата администрация включва - кмет на общината,  с четирима заместници, 87,5 кмета на кметства, секретар на общината, ръководител на отдел „Вътрешен одит" и „Предварителен контрол", главен архитект и секретар на МКБППМН. Самостоятелните отдели са три - „Бюджет", „Човешки ресурси" и „Сигурност и управление при кризи" с 14 щата. Специализираната администрация се състои от пет дирекции с 130 щата- дирекция „Местни данъци и такси", „Устройство на територията", „Общинска инфраструктура", „Образование, култура и връзки с обществеността" и „Социални дейности, здравеопазване и спорт". Общата численост е 328,5 щата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама