Двама рецидивисти изтезавали възрастни хора в село до Плевен

15:54, 28 яну 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Плевен започна разследване срещу двама рецидивисти, изтезавали системно възрастни хора в село Ставерци. Роднините Марко К. и Красимир Д. извършили многократни нападения над самотно живеещи съселяни, като понякога деянията им се отличавали с жестока бруталност срещу безпомощните жертви.

На 9 декември м. г., Марко и чичо му Красимир, разрушили здравата ограда в дома на 81-годишния Димитър, с единствената цел грабеж. Нахлули през нощта и с употреба на сила отнели 32 лева от възрастния човек. В хода на разследването е установено, че това не е първият набег към Димитър, като преди това двамата са го малтретирали много пъти при подобни ситуации.

В края на месец ноември, бандитите нападнали дома на Йорданка П., от която задигнали половин тон зърно. Във връзка с това престъпление също има образувано досъдебно производство, което е изискано и присъединено към делото на Окръжна прокуратура – Плевен.

Двамата извършители са многократно осъждани за тежки умишлени престъпления. В хода на разследването е установено, че извършените от тях престъпни посегателства засягат основно самотниживеещи възрастни хора.

Марко К. вече е привлечен като обвиняем, задържан е за срок до 72 часа, предстои да му бъде наложена по-тежката постоянна мярка "Задържане под стража". Красимир Д. обаче успял да избяга и се укрива, поради което е обявен за издирване с разпореждане до Началника на РУП - Долна Митрополия. Разследването се извършва от наблюдаващия прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама