Около 30 фотоси, подредени в изложба, показват красотата на Странджа (снимки)

15:52, 28 яну 16 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 фотоси са подредени в изложба, посветена на 21-вия рожден ден на ПП „Странджа”. Експозицията бе открита днес в Природонаучния музей в Бургас.

„Нашата цел е да покажем, че Странджа е жива и открита. Искам чрез тази изложба да отбележа, че паркът е отворен за бургазлии, за Бургаска област, а също и за цяла България”. Странджа е красива през всички годишни времена и искаме да провокираме интереса на хората да посетят планината”, каза директорът на Природния парк инж. Димо Димов.

Изложбата включва снимки на Странджа през всички сезони. Авторите на фотосите са различни. Експозицията ще остане в Природонаучния музей около десетина дни, след което ще гостува в Малко Търново, Царево и Ахтопол.

Инж. Димов отбеляза, че в парка предстоят някои нови неща.

„Предстои ни още в началото на месец февруари да открием влажните зони. Ще направим един хубав маршрут в Малко Търново, а може би и в Царево. След това предстои Фестивалът на зелениката, който ще се проведе в община Царево в началото на месец май”, добави Димо Димов.

По неговите думи, ПП „Странджа” може да участва и в някои Европейски проекти, но това ще бъде уточнено на по-късен етап.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама