Десет в ареста и вял протест пред Народното събрание (снимки и видео)

15:38, 28 яну 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 200-250 души се събраха на протест пред Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg. Разгневените граждани негодуваха от управлението на страната, като поискаха оставката на правителството. 

Протестът, който е организиран във Фейсбук, е под мотото „Национална стачка - Тук сме". Той няма конкретни искания, но цели да се свика Велико народно събрание, което да смени настоящото правителство.

Със скандирания „Оставка“ протестиращите се обърнаха към депутатите. Засега няма ескалации, за каквито предупреждаваше МВР. Няма и футболни хулигани, които силовото министерство очакваше да се включат в протеста. Част от множеството скандираше нецензурни подмятания срещу премиера Бойко Борисов, като всички бяха свързани със сексуалната ориентация. 

Сред по-известните лица, които се включиха в недоволството е това на Боян Расате. Десетки симпатизанти на партията му Български национален съюз - Нова Демокрация (БНС-НД) също взеха участие в протеста.  

"Това вече не е държава. Това е свинеферма, в която прасетата управляват хората. Престъпници управляват държавата и не искаме тук да се случи това, което стана в Кьолн", заяви Расате.

Той призова всеки, на който са му платили да участва в протеста да му се обади и на него, за да си вземе и той парите. Хората са докарани до крайна бедност и не е нужно да им се плати за да си изпуснат нервите, уточни националистът.

"Протестна мрежа" и други организации, които са на заплата при САЩ, се опитаха да яхнат протеста ни. Това се случи, за да излезе, че на нас някой ни плаща, за да свалим ГЕРБ. Ние не искаме да свалим ГЕРБ, а да накараме всички тези да се махнат", каза друг партиец от същата формация Александър Цветков, визирайки депутатите от 43-ото Народно събрание.

Интересен момент от недоволството са действията на полицията. Униформени проверяват личните карти на всеки подозрителен човек, който излиза от подлеза на метростанцията на Софийския университет. Полицаите дори си позволяват да преджобват гражданите, въпреки че нямат това право на обществено място, а само в някое от районните управления.

По непотвърдена информация е арестуван един мъж в Перник. В профила си във Фейсбук той публикувал информация, че ще посети протеста и малко след това е бил задържан от местните органи за сигурност. 

Преди да стигнат протеста са арестувани и 10 души. Най-вероятно са били без лични документи, съобщи Цветков от формацията на Боян Расате.

Движението по бул. „Цар Освободител“ не е блокиран, но се осъществява по-бавно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама