Седмина от наркобандата от Провадия остават в ареста

15:26, 28 яну 16 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният специализиран наказателен съд определи "задържане под стража“ за седемте участници в разбитата организирана престъпна група за разпространение на наркотици и рекет във Варненско, за които на 21 януари държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение.

Групата от осем лица бе задържана на 18 януари при специализирана операция на антимафиотите. На седем от тях Специализираната прокуратура наложи прокурорско задържане до 72 часа и поиска от Специализирания наказателен съд да бъдат задържани под стража. На един от участниците прокуратурата наложи "парична гаранция“.

Първоинстанционният съд уважи искането за задържане само за двама от членовете на престъпната група. На четирима съдът определи мярка "подписка“, а един остави без мярка за неотклонение.

С определението си от днес Апелативният специализиран наказателен съд уважи изцяло искането на Специализирана прокуратура за задържане на Даниел Панев, ръководител на групата, Веселин Владимиров, Стелан Пеев, Миладин Христов, Нурсел Реджеб, Николай Николов и Пламен Василев. Дамян Дамянов остава с "парична гаранция“.

Апелативната специнстанция прие, че осмината са действали като организирана престъпна група при строго разпределение на функциите и конспиративност от януари 2014 г., като са разпространявали наркотици и са изнудвали, нерядко с насилие, некоректни дребни дилъри, както и по поръчка на трети лица срещу заплащане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама